Uitgaansweb Steden Leuke plekjes om uit te gaan in Antwerpen

Leuke plekjes om uit te gaan in Antwerpen

Als jij een van de velen bent die zich heeft afgevraagd waar je uit kunt gaan in Antwerpen, dan is dit artikel iets voor jou! We zullen je vertellen over een aantal van de beste plekken om ’s avonds uit te gaan en wat ze te bieden hebben. Of het nu een nachtclub is of gewoon een leuk restaurant, we hebben voor ieder wat wils.

Al sinds de 16e eeuw komen mensen naar Antwerpen voor vertier en het nachtleven. In die tijd waren het vooral zeelui die op zoek gingen naar drank en vrouwen in bars, maar tegenwoordig komen mensen uit heel België of heel Nederland. Er zijn veel manieren om je hier te vermaken met opties zoals clubs, restaurants, bioscopen enz. overal waar je gaat!

Barretjes in Antwerpen

Er zijn honderden bars in heel Antwerpen. Van traditionele bruine kroegen tot trendy hotspots, zowel in het centrum van de stad als in de buitenwijken vind je een verscheidenheid aan verschillende types. Bruine cafés zijn heel gewoon in de stad en als je er eentje bezoekt, krijg je ruimschoots de kans om de plaatselijke bevolking te ontmoeten die je alles kan vertellen over hun woonplaats. Van geschiedenislessen tot wat er dit weekend te doen is! Hippe plekken zoals Het Eilandje of De Keyserlei hebben uitstekende locaties om mensen te kijken terwijl je nipt aan je favoriete cocktail … of bier als dat meer je ding is!

Het gevoel van vroeger leeft nog steeds in de Antwerpse cafés. Hoewel trendy en chique uitgaansgelegenheden stilaan de bovenhand hebben genomen, blijven er nog een handvol cafés over. Cafés waar de tijd heeft stilgestaan voor wie wil genieten van een ouderwetse sfeer met bieren van de tap en regelmatige kroegspelen zoals darts of biljart.

Cocktailbars

Met de explosie van goede cocktailbars in de afgelopen jaren, Schelde is het zien van een stijging in populariteit voor deze trend. Een van die favorieten onder ons is Cocktails at Nine – en je hoeft niet te wachten tot 21.00 uur voordat je van een meesterlijk bereid drankje kunt genieten. In feite zou het het beste zijn om in het weekend eerder te komen, want het wordt hier snel druk op de Lijnwaadmarkt!

Bij Appelmans kun je een verscheidenheid aan cocktails bestellen, gemaakt met verschillende ingrediënten. Ze hebben klassieke en moderne drankjes op de kaart staan, maar ook een aantal drankjes die uniek zijn voor deze bar. De bartenders maken deze drankjes op innovatieve manieren, zoals met koffiekopjes of glazen in de vorm van kruiken! Ik raad je aan om Dogma te bezoeken voor je volgende drankje, want het heeft geweldige originele cocktail creaties die je versteld zullen doen staan!

Vrijgezellenfeesten

Als je uitgaat om een vrijgezellenfeest te vieren, is het niet alleen voor de aanstaande bruidegom maar ook voor zijn gasten belangrijk om te weten in welke bars en clubs je welkom bent. In sommige gevallen kunnen groepen meer moeite hebben om binnen te komen dan anderen, afhankelijk van hoe ze zich van tevoren gedragen. Het kan helpen als je je vriend die gaat trouwen niet uitnodigt als je plant waar iedereen die avond naartoe gaat!

Het zomerseizoen is een geweldige tijd voor vrijgezellenfeesten. In Antwerpen kun je genieten van het weer en gebruik maken van de vele terrassen die perfect zijn voor het socializen met vrienden in lokale bars of restaurants.

Bioscopen

In Antwerpen zijn er twee grote bioscopen: de UGC-bioscoop en Kinepolis. De UGC ligt in de buurt van waar de toeristen meestal rondhangen in de stad; het is niet slecht in vergelijking met een gemiddelde bioscoop. Voor een aangenamere ervaring raden we echter aan om Kinepolis te bezoeken, dat 24 zalen heeft in plaats van slechts één in UGC Antwerpen (voorheen Metropolis). Het ligt ten noorden van het centrum maar biedt een gevarieerder filmaanbod dan andere lokale theaters zoals het Paleistheater of het Arenberg Theater.

Bocadero

Elke zomer verandert de Waagnatie in een zomers strand compleet met een enorme bar en verschillende restaurants. Bocadero is een begrip geworden in Antwerpen. Van half mei tot het einde van de zomer kan je hier terecht voor koele drankjes of warme maaltijden naast relaxzetels op dit prachtige zand dat je voeten omhult alsof het water van eender welke andere oceaan is! Hoewel de toegang gratis is worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals concerten en spelletjes om iedereen te vermaken terwijl ze genieten van hun tijd in dit prachtige restaurant tijdens de zomers!

Clubs

Hoewel de beroemde clubs als Zillion, Funk You en Ambassador er niet meer zijn in Antwerpen, is er nog steeds veel te doen. De beste plaatsen om te gaan dansen zijn Salsa club Café Local en Club Phantom Antwerp gelegen in de buurt van MAS. Ondertussen hebben Velvet Lounge &; Stereo Six hun deuren voorgoed gesloten in juni 2012 terwijl Noxx waar voorheen zo’n acht jaar lang duizenden mensen feestten, ook zijn activiteiten heeft stopgezet sinds augustus 2015.

Feestcafes

Een wandeling door het historische centrum van Antwerpen zal je leiden naar een aantal cafés die kunnen worden gecategoriseerd als skihutsplekken en karaokebars. Deze cafés zijn vooral populair bij de jeugd, Nederlanders die op zoek zijn naar een feestlocatie, en Belgische vrijgezellen die hier hun aanstaande huwelijksaanzoek komen vieren. Het merendeel van de vrijgezellenfeesten komt in deze straten terecht omdat ze een opwindende sfeer bieden die bevorderlijk is voor het plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post