Detail van een evenement:
Quondam 2017 - Berlaar (aantal hits: 149)
Soort Markt / Beurs
Geen flyer beschikbaar!
Datum 20/05/2017 tot 21/05/2017
Programma 11.00u: Opening
12.00u: Start tornooien
13.30u: Roofvogelshow
15.00u: Veldslag
16.30u: Steekspel
17.30u: Roofvogelshow
Tijdstip 11u00-18u00
Inkomprijs ?12 VVK - ?15 Kassa
Locatie / Adres Kasteeldomein 't Hooghuys, Hemelshoek 235, 2590 Be
Provincie Antwerpen
Extra informatie Herbeleef op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 samen met jouw familie en vrienden de hero?sche taferelen die zich tot diep in de 15e eeuw op de tornooigronden rondom ?t Hooghuys in Berlaar plaatsvonden.

Quondam, wat Latijns is voor vroeger, wordt jaarlijks door meer dan 10.000 bezoekers bezocht en is op korte tijd uitgegroeid tot ??n van de grootste competitieve riddertornooien in de Lage Landen.

Net zoals in de 15e eeuw staan de steekspelen te paard, het zwaardvecht- en boogschutterstornooi centraal. Meer dan 500 re-enactors uit 12 landen slaan hun authentieke tenten op rondom deze tornooivelden.

Snuister rond op de Middeleeuwse markt, waag je aan oude ambachten zoals tingieten, kaarsen maken of ijzersmeden, drink uit Middeleeuwse bekers, voel de bulderende kanonschoten tijdens de veldslag.

Laat je betoveren door valkeniers, vuurspuwers, troubadours, vertellers en goochelaars, geniet van de roofvogelshows en supporter voor je favoriete ridder tijdens het steekspel.

Jong & oud kunnen deelnemen aan ridderspelen en ambachten met de activiteitenkaart en op die manier zelfs een heus ridderdiploma behalen. De jongsten kunnen ook meedoen aan de ?veldslag van de kleine man? aansluitend op de Slag van 't Hooghuys.

Per dag zijn er slechts 5.000 tickets beschikbaar, dus wees er snel bij! Tickets zijn beschikbaar via de Quondam website. Voor meer informatie kan u zich inschrijven op de Quondam nieuwsbrief.

E?n ding is zeker, deze feesteditie van Quondam is een unieke beleving voor jong en oud die episch, spectaculair en kleurrijk belooft te zijn.

Met historische groeten,
Quondam

Bereikbaarheid
Auto
Je kan je stalen ros kwijt op de ruime parkeerterreinen van ?Van Hool? aan de N10. De kostprijs per auto bedraagt ?5. Om de tien minuten rijden er van 10u45 tot 19u00 gratis pendelbussen van en naar Quondam. Volg enkel de bruine P-borden. Wild parkeren is ten strengste verboden. Politiediensten patrouilleren intensief.

Als je je GPS gebruikt, geef dan zeker het onderstaande adres in:
GPS-adres parking Van Hool: Burgemeester Hensstraat 44, 2500 Koningshooikt

Fiets
Tijdens Quondam voorzien wij een (onbewaakte) fietsenstalling op 100m van de ingang. Kom dus gerust met de fiets en draag een steentje bij aan het milieu!

Bus
Op delijn.be kan je gemakkelijk met de routeplanner van De Lijn je route uitstippelen om Quondam te bereiken. Met de belbus kan je zelfs bijna voor de ingang afstappen.
Routeplanner: www.delijn.be/nl/routeplanner

Trein
Als je met de trein reist, kom je aan in het station ?Berlaar?. Vergeet niet dat de NMBS voordelige weekendtarieven aanbiedt. Je leest er alles over op hun website nmbs.be. Daar vind je ook een routeplanner en uurroosters voor de treinen. Vanaf het station is het een 25-tal minuten wandelen naar Quondam. Volg de bewegwijzering ?Quondam? via de Misstraat, linksaf de Welvaartstraat in. Die straat gaat over in de Hemelshoek.
Routeplanner: www.belgianrail.be/jp/sncb-nmbs-routeplanner/query.exe/nox
URL (www-adres) http://www.quondam.be
E-mail info@quondam.be
Telefoon voor meer informatie 03/366.21.00
   
Ter info: rechtstreekse link naar deze pagina http://www.uitgaansweb.be/email_ev.asp?idnr=9175
Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina.
Evenement verwijderen: Geef unieke code: