uitgaan in amsterdam

Uitgaan in AmsterdamUitgaan in Amsterdam

Amsterdam, de prachtige hoofdstad van Nederland, is wereldwijd bekend om zijn levendige uitgaansleven. Of je nu houdt van kroegen, clubs, bioscopen, theaters, of festivals, Amsterdam heeft het allemaal. Maar waar begin je? In dit artikel gaan we dieper in op de beste plekken om uit te gaan in Amsterdam.

De charme van Amsterdam

Amsterdam, vaak genoemd als ‘Venetië van het Noorden’, heeft een unieke charme die het onweerstaanbaar maakt voor reizigers. De grachten, smalle straatjes, historische gebouwen en de multiculturele vibe creëren een levendige en gastvrije atmosfeer, die ’s avonds tot leven komt.

Wijken om te verkennen

Er zijn verschillende wijken in Amsterdam met elk hun eigen karakter en sfeer. Hier zijn er een paar om te verkennen:

De Jordaan

De Jordaan staat bekend om zijn kunstgalerijen, antiekwinkels, binnenplaatsen en vooral de bruine kroegen. Het is de perfecte plek voor een avondwandeling gevolgd door een drankje.

De Pijp

De Pijp is een levendige buurt bekend om de Albert Cuypmarkt en de vele bars en restaurants. Het is de ideale plek voor een avondje uit met vrienden.

De Wallen

De Wallen, ook wel bekend als de rosse buurt, biedt meer dan je zou verwachten. Naast de erotische attracties vind je hier ook enkele van de oudste cafés van de stad en het wereldberoemde Red Light Secrets museum.

Oost

Oost is een opkomende wijk met trendy bars en restaurants. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor een meer lokale ervaring.

Amsterdamse nachtleven

Het nachtleven van Amsterdam is gevarieerd en spannend. Laten we de verschillende opties bekijken:

Cafés en bars

Amsterdam staat vol met gezellige cafés en bars. Van traditionele bruine kroegen tot chique cocktailbars, er is voor elk wat wils. Probeer een lokaal gebrouwen bier of een traditionele ‘jenever’ om de Nederlandse cultuur te proeven.

Clubs en muziekpodia

Of je nu van techno, hip-hop, rock of pop houdt, Amsterdam heeft een club die bij je past. Beroemde locaties zijn Paradiso, Melkweg en Club NYX. Mis ook niet de vele live-muzieklocaties die de stad te bieden heeft.

Theaters en bioscopen

Voor de liefhebbers van kunst en cultuur biedt Amsterdam een groot aantal theaters en bioscopen. Bezoek het Koninklijk Theater Carré voor een toneelstuk of geniet van een film in het historische Tuschinski theater.

Festivals en evenementen

Amsterdam is ook de thuisbasis van vele muziek- en cultuurfestivals. Van het Amsterdam Dance Event tot het International Documentary Film Festival Amsterdam, er is altijd wel iets te doen.

Praktische tips voor uitgaan in Amsterdam

Hier zijn enkele tips om je avondje uit in Amsterdam nog aangenamer te maken:

Veiligheidstips

Hoewel Amsterdam over het algemeen een veilige stad is, is het altijd belangrijk om alert te blijven, vooral ’s nachts. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen niet zichtbaar zijn en blijf in goed verlichte gebieden.

Beste tijd om te bezoeken

Amsterdam is het hele jaar door levendig, maar de zomermaanden zijn bijzonder bruisend met veel buitenactiviteiten en festivals.

Conclusie

Amsterdam biedt een rijk en divers nachtleven dat iedereen kan waarderen. Met zijn charmante wijken, talrijke cafés en bars, levendige clubs en muziekpodia, en een scala aan culturele evenementen, is er altijd iets te doen in deze bruisende stad.

FAQ’s

  1. Wat is de minimumleeftijd om alcohol te drinken in Amsterdam?
    De minimumleeftijd om alcohol te drinken in Nederland, inclusief Amsterdam, is 18 jaar.
  2. Is het openbaar vervoer ’s nachts beschikbaar in Amsterdam?
    Ja, er zijn nachtbussen beschikbaar, maar de frequentie is minder dan overdag.
  3. Wat zijn de openingstijden van de clubs in Amsterdam?
    De meeste clubs in Amsterdam openen rond 23:00 uur en sluiten tussen 04:00 en 05:00 uur.
  4. Zijn de clubs in Amsterdam rookvrij?
    Ja, het is in Nederland wettelijk verboden om te roken in clubs en andere openbare plaatsen.
  5. Is Amsterdam LGBTQ+-vriendelijk?
    Ja, Amsterdam is een van de meest LGBTQ+-vriendelijke steden ter wereld met vele bars, clubs en evenementen gericht op de LGBTQ+-gemeenschap.

Is Brugge een plaats om uit te gaan?Is Brugge een plaats om uit te gaan?

Brugge is een prachtige middeleeuwse stad in het westen van België. Het is erg populair bij toeristen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De oude gebouwen, de grachten, de geplaveide straten en vele andere bezienswaardigheden maken Brugge tot een van die plaatsen die je nooit zult vergeten. Maar wat heeft dit met uitgaan te maken?

Wij laten je alle leuke disco’s en cafés zien en geven ook wat informatie over muziek in Brugge!

Bezoek aan Brugge

In plaats van uw avonden in het hotel door te brengen, kunt u ’s avonds een wandeling in de stad maken en genieten van de prachtige verlichting. Als u een jonge reiziger bent die de hele nacht wil dansen dan is Brugge niet voor u omdat ze discotheken binnen de stadsgrenzen specifiek niet toestaan zodat toeristen respectvol kunnen zijn tijdens hun verblijf.

Brugge staat bekend om zijn nachtleven. Als u wilt dansen, bezoek dan de Coulissen bar op een zaterdagavond! Deze verborgen parel heeft DJ’s die weten hoe ze mensen in beweging moeten krijgen met hun eclectische muziekmixen. Maar als dansen niet je ding is maar cultuur je meer interesseert, dan heeft Brugge daar ook genoeg van!

Stad vol Cultuur

Brugge, België, staat bekend om zijn schoonheid en geschiedenis. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de Stadsschouwburg uit 1869, die is ontworpen met een prachtige gevel waardoor het opvalt tussen de andere gebouwen in Brugge. Er is ook de Magdalenazaal waar u culturele voorstellingen kunt vinden of als u wilt genieten van wat muzikaal talent kijk dan naar Concertzaal op ’t Zand.

Het Concertgebouw is een prachtig gebouw dat geweldige zalen huisvest waar elk weekend de beste concerten of andere optredens plaatsvinden. Reizigers die Brugge bezoeken en op zoek zijn naar iets om te doen, kunnen hun keuze maken aangezien ze bijna elke avond van de week beschikbaar zijn!

Barretjes in Brugge

Het gebrek aan een discotheek in Brugge wordt gecompenseerd door vele leuke bars die ervoor kiezen om de standaardverlichting te dimmen en de discolichten enkele keren per week aan te doen. Jonge reizigers die Brugge bezoeken, moeten bijvoorbeeld zeker een bezoekje brengen aan de Eiermarkt. Hier vind je bars zoals Ambiorix, met zijn levendige sfeer of The Pick waar er altijd wel iets lijkt te gebeuren.

Als u op zoek bent naar een plek om de nacht weg te dansen nadat andere bars zijn gesloten, Vuurmolen is nog steeds open! Wanneer alle bars van de Eiermarkt en ‘T Zand gesloten zijn, nodigt deze plek iedereen uit om de benen te schudden. Ben je toe aan iets anders dan wat er op de Eiermarkt te vinden is? Ga dan eens kijken in Santpoortje, zoals Ma Rica Rokk of de Bras.

Genieten in Brugge

Het is geen verrassing dat Brugge zo’n populaire toeristische bestemming is. Als je je wilt laten verwennen tijdens het uitgaan, zijn er veel speciale plekken in de stad voor dit doel ontworpen! Een voorbeeld van deze unieke ontmoetingsplaatsen waar ze heerlijk eten serveren en een geweldige sfeer hebben, is de sterk aanbevolen bar genaamd “B-IN.” Niet alleen heeft het een geweldig decor dat een modieuze vibe afgeeft, maar hun keuken serveert ook gerechten van hoge kwaliteit! Het is ook gelegen op de top van een van de oudste gebouwen in de stad, dus in de zomer, zou ik aanraden om buiten te zitten met uw drankje, omdat geen van beide zal teleurstellen.

Hoe beleef je het perfecte avondje uit in Brussel?Hoe beleef je het perfecte avondje uit in Brussel?

Brussel wordt de volgende uitgaansbestemming. Met een levendige jonge bevolking, wereldberoemde restaurants en bars, en een van de beste uitgaansgelegenheden in Europa, wordt Brussel de plek om te zien en gezien te worden!

In dit artikel vertellen we je alles over een perfect avondje uit in Brussel.

Als u uit wilt gaan in Brussel, is er veel variatie. Er zijn veel clubs en cafés met jazzmuziek of moderne dansvoorstellingen als dat is waar u van houdt; anders zijn er ook theaters voor meer cultureel entertainment. De stad heeft ook bioscopen, dus wat uw voorkeur ook is- het zal zeker aan uw wensen voldoen tijdens een avondje uit hier!

Als u op zoek bent naar een cultureel avondje uit in Brussel, dan kan dat ook. Maar omdat er zoveel te doen en te zien is tijdens een avondje uit in Brussel, kan het moeilijk zijn om alle hotspots in de gaten te houden! Daarom hebben we deze handige gids samengesteld die beschrijft waar je niet mag missen tijdens je tijd hier bij ons in het Night Out In Brussels magazine. Lees onze tips hieronder voordat je vanavond het mooie centrum van Brussel induikt!

Uitgaansgebieden

De Grote Markt is ’s nachts het epicentrum van het bruisende Brusselse uitgaansleven. Het trekt drommen toeristen, zowel internationale als binnenlandse, die de vele terrassen, restaurants en cafés opzoeken om te genieten van een heerlijke Belgische keuken terwijl ze genieten van een spectaculair uitzicht over het historische plein. Toch is deze iconische locatie geen exclusieve hotspot. Het is omringd door even rauwe zijstraten waar men ook kan genieten van alles wat Brussel te bieden heeft. En dit alles zonder al te veel geld te hoeven uitgeven aan drank of eten tijdens hun reis naar zelfontdekking door middel van lokale cultuur!

Als u op zoek bent naar een goed restaurant, ga dan naar de Korte Beenhouwersstraat en de Hoedemakersstraat. Deze straten hebben top beoordeelde restaurants die niet zullen teleurstellen. Als je zin hebt in frietjes, ga dan naar de Place De Bourse, want hier vind je de beste frietkramen van Brussel. Je vindt hier ook een aantal geweldige bars in de buurt als je zin hebt in een avondje uit in de stad! Een andere plek die de moeite waard is, is het Sint-Goriksplein of de Kolenmarkt. Hier vind je clubs en leuke bars, dus het is ideaal om na 23.00 uur te gaan feesten!

Clubs

De meest bekende club die je zult vinden als je uitgaat in Brussel is Fuse. Hier zorgt de beste techno muziek voor een groot feest en zorgt ervoor dat het altijd leuk is bij Fuse. De DJ’s die hier draaien behoren tot de beste; dit maakt het uitgaan in Brussel nog beter dan anders! Soho Club staat ook bekend als een van de beste plekken in Brussel om een avondje uit te gaan – kom vanavond met ons dansen!

Als je uitgaat in Brussel, mag je een bezoek aan Soho Club niet missen. De club is gevuld met voornamelijk funk en house muziek die je zin geeft om op te staan en de hele nacht te dansen! Als dansen niet je ding is, geen zorgen- er zijn ook geweldige lichtshows elke dag van de week waardoor het een nog spannendere ervaring wordt. Tot slot, als salsa je zin geeft om op de dansvloer te gaan staan, dan is Havana Disco Bar misschien ook de moeite waard om te bezoeken!

U kunt uw avondje uit in Brussel compleet maken voordat u een hapje gaat eten. Het menu en de muziek zijn beïnvloed door Latijns-Amerikaanse en Spaanse klanken, dus er zullen live optredens zijn terwijl u hier bent! U kunt zich ook uitleven met de dj’s die vlak naast u draaien. Bereid u dus voor op een onvergetelijke nacht dansen tot in de vroege uurtjes.

Leuke barretjes

Gecko is een populaire bar gelegen aan het St. Goriksplein dat jonge mensen aantrekt die op zoek zijn om hun avondje uit te beginnen met een aantal heerlijke cocktails en bieren op de kaart.

Bij uitgaan in Brussel hoort ook een bezoek aan L’Archiduc. Deze bar heeft de klassieke uitstraling van een oude jazzclub en staat bekend om de live optredens van lokale bands. Het beste is dat je moet aanbellen voordat je binnenkomt, want er zijn geen uitsmijters of serveersters op deze intieme plek – alleen goede muziek, drankjes, gezelschap!

Sounds Jazz Club is nog zo’n beroemde jazzclub in Brussel die u de kans biedt om de authentieke sfeer te proeven. Gelegen aan het Sint-Goriksplein 1, biedt deze bar elke week live optredens van verschillende bekende muzikanten en biedt ook jonge artiesten een kans om op te treden. Het is een van die plaatsen die sterk worden aanbevolen wanneer u met uw vrienden of familieleden op stap gaat voor een leuke tijd in Brussel! Groupil le Fol brengt herinneringen terug uit de geschiedenis, want vroeger werd deze plek gebruikt als bordeel, maar nu kunnen mensen hier genieten van heerlijke gerechten terwijl ze ontspannen na het diner.

Brussel is een leuke stad om uit te gaan!

De stad Brussel biedt een opwindend nachtleven voor haar bezoekers. Een drankje of twee in een bar is één optie, maar de nacht wegdansen in lokale clubs is ook beschikbaar voor feestgangers. Jazzmuziek speelt niet alleen een grote rol in bars in de stad; er wordt zelfs gezegd dat jazz “heel belangrijk” is en dat er veel mogelijkheden zijn, zoals het bezoeken van meerdere bars met een jazzthema in deze fascinerende Europese hoofdstad!

Alles wat u wilde weten over uitgaan in LuikAlles wat u wilde weten over uitgaan in Luik

Ga je vanavond uit in Luik? Zo ja, dan moet u onze gids over uitgaan in Luik eens lezen. We vertellen je alles wat je moet weten over uitgaan in Luik, inclusief de beste plekken om naartoe te gaan en welk tijdstip van de dag het beste is om uit te gaan. Daarnaast hebben we ook een lijst met alle belangrijke dingen die u moet onthouden tijdens het uitgaan: waar u uw auto niet moet parkeren, hoeveel geld het kost in verschillende clubs in de stad, en nog veel meer!

De beste plekken om uit te gaan in de stad Luik, België zijn te vinden rond het Vrijheidsplein. Als je een drankje neemt bij de iconische fontein terwijl je mensen voorbij ziet komen. Of als je plaatsneemt in een van de vele bars en restaurants met terrassen op verschillende pleinen in de buurt, zal je avond niets minder dan fantastisch zijn!

Er heerst een gezellige en warme sfeer in Luik tijdens de winter. De terrassen zijn gemaakt voor de zomer, maar er zijn heaters geïnstalleerd zodat de plek het hele jaar door gebruikt kan worden. Er zal altijd iets te drinken zijn, zelfs als het buiten koud is, vanwege het assortiment bieren, dat België beroemd maakt over de hele wereld!

Leuke uitgaansgebieden

Het Luikse plein van Lace du Marché is een geweldige plek om je avondje uit in de stad te beginnen. Het is er rustig, maar je vindt er wel hier en daar vertier op dit mooie plein met uitzicht op de fontein van Luik. Je kunt er ’s winters ook buiten op een van de terrassen zitten onder het genot van een verwarmd biertje (als dat niet hemels klinkt). Als het je toch te druk wordt, heeft Le Carré nog meer opties, waaronder muziekpodia en bars waar mensen later op de avond gaan clubben als het warmer wordt!

Lace du Marché, een plein in het centrum van Luik, is een geweldige plek om de avond te beginnen. Neem plaats op een van de terrassen en geniet van het uitzicht op de fontein van Luik. Geniet van een heerlijk biertje op elk moment van het jaar dankzij de verwarmde daken! Het mag dan misschien rustiger zijn dan Le Carré als je uitgaat in Luik, beide plaatsen hebben genoeg voor je in petto op het gebied van entertainment. Onder andere met verschillende bars rond elk gebied – inclusief degenen die de hele winter open blijven dankzij verwarmingssystemen!

Clubs

Als je uitgaat in Luik, kun je het beste meteen naar Fiesta Club Luik gaan. In deze club kun je niet alleen terecht voor een drankje, maar het zit er ook vol met mensen van alle leeftijden en culturen die ervoor zullen zorgen dat je nacht langer duurt dan verwacht! Om deze hotspot buiten de stadsgrenzen te vinden, kijk je tijdens je avontuur door België in de buurt van de Universiteit van Luik. Deze nachtclub is populair geworden in heel Europa dankzij de geweldige sfeer en fantastische mixologie die elk bezoek de moeite waard maakt.

Aan de bar kunt u genieten van heerlijke cocktails terwijl u luistert naar dans- en popmuziek, gespeeld door plaatselijke dj’s. Er zijn ook bankjes geplaatst zodat je niet de hele nacht hoeft te staan. In het hart van Luik is er L’Impasse Club waar DJ’s hun beste tunes draaien in een van de historische huizen. Het vergt een grote inspanning om niet afgeleid te worden van de schoonheid ervan, want je moet afdalen in de kelder van een oud huis voor een drankje!

Barretjes

Au Tableau is een geweldige plek om uit te gaan voor de nacht. Je kunt je vermaken in een van hun vele bars of op hun grote terras dat uitkijkt over Luik. Ze hebben zowel binnen als buiten zitplaatsen, dus er zijn genoeg opties als het gaat om uit te gaan en ook plezier te hebben met vrienden! Zorg er dus voor dat je altijd leeft alsof vandaag je laatste dag is, want morgen komt misschien nooit.

Dit is het concept achter Carlsberg’s Luikse wijnbar, die een zeer ontspannen omgeving creëert om uit te gaan in Luik. De openingstijden zijn flexibel en er is geen sluitingstijd; zodra het gezellig begint te worden kan iedereen hier de hele nacht blijven hangen. Bar Carlburg biedt bier, plezier en muziek tijdens uw avondje uit met vrienden of vreemden – u zult zeker een geweldige tijd hebben terwijl u geniet van heerlijke gerechten zoals hamburgers in combinatie met bieren uit hun indrukwekkende selectie! Het is een leuke plek wanneer open tijdens de dag, maar ’s nachts ze bieden ook veel entertainment opties dus zeker niet te missen deze hot spot als op zoek naar een aantal kwaliteit tunes samen met die lekkere drankjes.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een leuke tijd, dan is het Luikse nachtleven iets voor jou. U kunt overal in de stad terecht om iets leuks te doen – de terrassen zijn het hele jaar door geopend! En als het koud wordt, zijn ze zelfs verwarmd, zodat gasten zich niet oncomfortabel hoeven te voelen als ze buiten in een café of bar zitten. Er zijn ook tal van grote clubs waar uitgaan in Luik super spannend zal zijn; plus er tonnen van relaxte plekken voor degenen die liever chillen dan dansen.

https://uitgaanservaringen.nl/uitgaan-luik/

Gids voor Uitgaan in GentGids voor Uitgaan in Gent

Als je op zoek bent naar een leuke tijd in Gent, België, dan is dit de blog post voor jou. Hier zijn onze tips over wat te doen als je uitgaat in Gent. We vertellen je waar je kunt eten en drinken en hoe je de stad kunt verkennen!

Uitgaan in Gent is een belevenis voor zowel inwoners als toeristen. De lokale bevolking kan zich verwachten aan een nonchalante levensstijl, terwijl bezoekers de kans krijgen om te genieten van tal van uitgaansgelegenheden. Zo zijn er restaurants met allerlei keukens, kunt u gaan dansen in een van de vele discotheken of een film pakken in een van de vele bioscopen. Als u vooral geïnteresseerd bent in pretparken, dan vindt u die ook in Gent!

Cafés

Een leuk café om te bezoeken in Gent is Café Petrus. Het gaat open om 11.30 uur, dus je kunt er genieten van een pint of wat eten als je dat wilt. Ze draaien leuke muziek, die niet te hard staat. Het adres van dit gezellige etablissement is Sint-Amandstraat 15 en je mag het zeker niet missen tijdens je verblijf hier! Een ander café dat de moeite waard is tijdens je verblijf in Gent, is Charlatan Café op de Vlasmarkt nummer 6. Deze charmante plek heeft drie verschillende zalen waar elk genre muziek gespeeld kan worden; zeker een geweldige plek met een gezellige sfeer die de hele week door aangeboden wordt, behalve op maandag wanneer ze gesloten zijn!

Het café is een hotspot geworden voor jonge gasten die op zoek zijn naar een feestje. Het is gevestigd in een oud gebouw en de gezellige sfeer is perfect om tot rust te komen na een lange week studeren. Het adres is Coupure Links 651 en het zal gesloten zijn van half juli tot eind augustus!

Uit eten

Als u naar Gent gaat, mag u een bezoek aan het charmante restaurant De Witte Leeuw zeker niet overslaan. De keuken heeft een indrukwekkend Frans-Belgisch menu en is zeer snel met de bediening. U zult merken dat ze ook nog eens uiterst vriendelijk zijn! Gelegen aan de Graslei 6 in de stad, is het zeker de moeite waard om deze plek zelf te ontdekken als u er de volgende keer bent!

Bij Jan van de Bon vindt u een enorme variëteit aan wijnen voor zeer schappelijke prijzen. Niet te versmaden is de geweldige sfeer en de keuze uit maar liefst 400 wijnen. Het adres is Koning Leopold II-laan 43 in Antwerpen wat dit restaurant nog toegankelijker maakt!

Het Japanse restaurant in Gent, Fujiyama, bevindt zich in de Zalmstraat 29. Zelfs als u nog nooit eerder in een Japans restaurant bent geweest, zal deze ervaring onvergetelijk zijn!

Restaurant De 3 Biggetjes bevindt zich in de Zeugsteeg 7 en is, zoals de naam al doet vermoeden, zeker het uitproberen waard. Zorg ervoor dat je hier niet ook maar één keer gaat eten vanwege het unieke karakter!

Discotheken

Discotheek Decadance is een fenomeen. Het ligt in de Overpoortstraat en die straat staat bekend als een straat waar gezelligheid hoogtij viert, dus je kunt hier op zaterdagavond echt uit je dak gaan. Hoewel het hier soms druk kan zijn, geeft dat zo’n geweldige vibe af!

De discotheek aan de Sint-Jacquesnieuwstraat 50 in Frisco is the place to be als je op zoek bent naar een te gekke avond en wilt feesten tot het ochtendgloren. Niemand zal je kleding beoordelen, dus maak je geen zorgen over wat je draagt – het is allemaal goed!

Dit is de ultieme dansvloer, die alle andere in Europa verslaat! Het heet Culture Club en het doet zijn naam eer aan. Als je op zoek bent naar een discotheek die je versteld zal doen staan, kijk dan niet verder dan Afrikalaan 174.

Bioscopen

Kinepolis is gevestigd op Ter Platen 12. Deze bioscoop heeft een verscheidenheid aan films die zorgen voor een spannende avond, perfect voor als je wilt ontspannen en wat plezier hebben! Er zijn ook andere bioscopen in de buurt, zoals Sphinx, die veel verschillende films op dezelfde dag aanbiedt met opties om daarna uit te gaan in de bar ernaast.

De beste bioscoop hier in de buurt is Studio Skoop, waar ze films uit de hele wereld vertonen en waar je na je film meteen naar de aangrenzende bar kunt gaan – wat kan er beter zijn?

Attractieparken

Recreatiepark Blaarmeersen is een park in het centrum van Brussel, België. De belangrijkste attracties zijn het strand en de speelplaatsen voor kinderen. Het park is elke dag open van 9u tot 21u en is gemakkelijk bereikbaar met de bus of met de auto op de Zuiderlaan 5.

Leef je uit met de lasergames in The Zone, midden in het centrum van de stad. Geschikt voor zowel kinderen als ouderen! Om te ontspannen na een zware battle, ga je naar hun bar op Voskenslaan 135.

Leuke plekjes om uit te gaan in AntwerpenLeuke plekjes om uit te gaan in Antwerpen

Als jij een van de velen bent die zich heeft afgevraagd waar je uit kunt gaan in Antwerpen, dan is dit artikel iets voor jou! We zullen je vertellen over een aantal van de beste plekken om ’s avonds uit te gaan en wat ze te bieden hebben. Of het nu een nachtclub is of gewoon een leuk restaurant, we hebben voor ieder wat wils.

Al sinds de 16e eeuw komen mensen naar Antwerpen voor vertier en het nachtleven. In die tijd waren het vooral zeelui die op zoek gingen naar drank en vrouwen in bars, maar tegenwoordig komen mensen uit heel België of heel Nederland. Er zijn veel manieren om je hier te vermaken met opties zoals clubs, restaurants, bioscopen enz. overal waar je gaat!

Barretjes in Antwerpen

Er zijn honderden bars in heel Antwerpen. Van traditionele bruine kroegen tot trendy hotspots, zowel in het centrum van de stad als in de buitenwijken vind je een verscheidenheid aan verschillende types. Bruine cafés zijn heel gewoon in de stad en als je er eentje bezoekt, krijg je ruimschoots de kans om de plaatselijke bevolking te ontmoeten die je alles kan vertellen over hun woonplaats. Van geschiedenislessen tot wat er dit weekend te doen is! Hippe plekken zoals Het Eilandje of De Keyserlei hebben uitstekende locaties om mensen te kijken terwijl je nipt aan je favoriete cocktail … of bier als dat meer je ding is!

Het gevoel van vroeger leeft nog steeds in de Antwerpse cafés. Hoewel trendy en chique uitgaansgelegenheden stilaan de bovenhand hebben genomen, blijven er nog een handvol cafés over. Cafés waar de tijd heeft stilgestaan voor wie wil genieten van een ouderwetse sfeer met bieren van de tap en regelmatige kroegspelen zoals darts of biljart.

Cocktailbars

Met de explosie van goede cocktailbars in de afgelopen jaren, Schelde is het zien van een stijging in populariteit voor deze trend. Een van die favorieten onder ons is Cocktails at Nine – en je hoeft niet te wachten tot 21.00 uur voordat je van een meesterlijk bereid drankje kunt genieten. In feite zou het het beste zijn om in het weekend eerder te komen, want het wordt hier snel druk op de Lijnwaadmarkt!

Bij Appelmans kun je een verscheidenheid aan cocktails bestellen, gemaakt met verschillende ingrediënten. Ze hebben klassieke en moderne drankjes op de kaart staan, maar ook een aantal drankjes die uniek zijn voor deze bar. De bartenders maken deze drankjes op innovatieve manieren, zoals met koffiekopjes of glazen in de vorm van kruiken! Ik raad je aan om Dogma te bezoeken voor je volgende drankje, want het heeft geweldige originele cocktail creaties die je versteld zullen doen staan!

Vrijgezellenfeesten

Als je uitgaat om een vrijgezellenfeest te vieren, is het niet alleen voor de aanstaande bruidegom maar ook voor zijn gasten belangrijk om te weten in welke bars en clubs je welkom bent. In sommige gevallen kunnen groepen meer moeite hebben om binnen te komen dan anderen, afhankelijk van hoe ze zich van tevoren gedragen. Het kan helpen als je je vriend die gaat trouwen niet uitnodigt als je plant waar iedereen die avond naartoe gaat!

Het zomerseizoen is een geweldige tijd voor vrijgezellenfeesten. In Antwerpen kun je genieten van het weer en gebruik maken van de vele terrassen die perfect zijn voor het socializen met vrienden in lokale bars of restaurants.

Bioscopen

In Antwerpen zijn er twee grote bioscopen: de UGC-bioscoop en Kinepolis. De UGC ligt in de buurt van waar de toeristen meestal rondhangen in de stad; het is niet slecht in vergelijking met een gemiddelde bioscoop. Voor een aangenamere ervaring raden we echter aan om Kinepolis te bezoeken, dat 24 zalen heeft in plaats van slechts één in UGC Antwerpen (voorheen Metropolis). Het ligt ten noorden van het centrum maar biedt een gevarieerder filmaanbod dan andere lokale theaters zoals het Paleistheater of het Arenberg Theater.

Bocadero

Elke zomer verandert de Waagnatie in een zomers strand compleet met een enorme bar en verschillende restaurants. Bocadero is een begrip geworden in Antwerpen. Van half mei tot het einde van de zomer kan je hier terecht voor koele drankjes of warme maaltijden naast relaxzetels op dit prachtige zand dat je voeten omhult alsof het water van eender welke andere oceaan is! Hoewel de toegang gratis is worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals concerten en spelletjes om iedereen te vermaken terwijl ze genieten van hun tijd in dit prachtige restaurant tijdens de zomers!

Clubs

Hoewel de beroemde clubs als Zillion, Funk You en Ambassador er niet meer zijn in Antwerpen, is er nog steeds veel te doen. De beste plaatsen om te gaan dansen zijn Salsa club Café Local en Club Phantom Antwerp gelegen in de buurt van MAS. Ondertussen hebben Velvet Lounge &; Stereo Six hun deuren voorgoed gesloten in juni 2012 terwijl Noxx waar voorheen zo’n acht jaar lang duizenden mensen feestten, ook zijn activiteiten heeft stopgezet sinds augustus 2015.

Feestcafes

Een wandeling door het historische centrum van Antwerpen zal je leiden naar een aantal cafés die kunnen worden gecategoriseerd als skihutsplekken en karaokebars. Deze cafés zijn vooral populair bij de jeugd, Nederlanders die op zoek zijn naar een feestlocatie, en Belgische vrijgezellen die hier hun aanstaande huwelijksaanzoek komen vieren. Het merendeel van de vrijgezellenfeesten komt in deze straten terecht omdat ze een opwindende sfeer bieden die bevorderlijk is voor het plezier!